„Sunt foarte bucuroasă”: Vlah pleacă în Turcia, unde va participa la învestirea lui Erdogan în funcția de președinte
Full Article 2 minutes read

„Sunt foarte bucuroasă”: Vlah pleacă în Turcia, unde va participa la învestirea lui Erdogan în funcția de președinte

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat, pe 2 iunie, că pleacă într-o vizită oficială la Ankara, pentru a participa la inaugurarea în funcție a președintelui ales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Guvernatoarea Autonomiei susține că va lua parte la ceremonia de învestire la invitația președintelui turc.

„Sunt foarte bucuroasă că există o asemenea oportunitate de a participa din nou la un eveniment atât de important din viața președintelui Erdogan”, a spus Irina Vlah, într-un live de pe Aeroportul Chișinău.

În intervenția sa, bașcanul a amintit proiectele susținute de Turcia în Autonomia Găgăuză și l-a felicitat pe Erdogan, din numele său personal, dar și al întregului popor al Republicii Moldova, pentru victoria sa.

Amintim că Turcia și-a ales duminică, 28 mai, președintele. În cel de-al doilea tur al scrutinului, Recep Tayyip Erdogan a obținut 52,14% dintre voturi. Astfel, liderul de la Ankara a intrat în cel de-al treilea deceniu de domnie. Cu această ocazie, mai mulți politicieni de la Chișinău, între care bașcanul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, au adresat mesaje de felicitare în adresa lui Erdogan, după victoria sa. Președinta Maia Sandu nu a făcut, însă, public, nici un mesaj adresat lui Erdogan.

Precizăm că liderul de la Ankara a fost invitat la Summitul Comunității Politice Europene, care a reunit pe 1 iunie, în Moldova, circa 50 de lideri europeni. Invitație pe care, însă, Erdogan a respins-o.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: