Vlah şi Recean, despre cum să se cheltuie banii din buget: premierul i-a vorbit în rusă. Bașcanul: „Spuneți în română, eu înțeleg”
Full Article 3 minutes read

Vlah şi Recean, despre cum să se cheltuie banii din buget: premierul i-a vorbit în rusă. Bașcanul: „Spuneți în română, eu înțeleg”

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, în cadrul ședinței Guvernului, a propus după citirea unui proiect privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru anul 2023 ca resursele suplimentare alocate pentru apărare să fie direcționate în construcția drumurilor naționale. Potrivit Irinei Vlah, „suma fondului pentru drumuri este mai mică în comparație cu 2022”. La rândul său, premierul Dorin Recean a menționat în limba rusă, întâmpinând dificultăți, că țara noastră nu are resurse suplimentare pentru apărare. Bașcanul a intervenit și i-a spus lui Recean să continue în limba română. 

După citirea proiectului privind aprobarea programului pentru repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru anul 2023, Recean a spus că „trebuie să întărim infrastructura de calitate a reparației drumurilor și a construcțiilor”. „Am văzut că este posibil să construim drumuri calitative”, a menționat el.

Ulterior, Vlah a intervenit. Bașcanul a spus că susține declarațiile premierului și că „nouă într-adevăr ne trebuie drumuri calitative”.

„Cu părere de rău nu am avut posibilitatea când s-a aprobat bugetul pentru 2023 să avem discuții despre cifre, care au fost stabilite în buget. Trebuie să constatăm că suma fondului pentru drumuri este mai mică în comparație cu 2022. (…) Eu am o propunere, din considerentul că bugetul Ministerului Apărării acum este de 1 697 de milioane de lei și ieri ați declarat că vom avea un buget separat pentru protecția spațiului aerian, înțeleg din declarațiile dumneavoastră că vom avea finanțări suplimentare, astfel dacă avem finanțări suplimentare în bugetul țării noastre haideți prioritar să investim și în construcția drumurilor naționale”, a spus Vlah în limba rusă.

„Când va fi rectificarea bugetului, haideți să majorăm Fondul rutier”, a adăugat bașcanul.

La rândul său, Dorin Recean a menționat că „noi nu avem resurse suplimentare, nici pentru apărare”. „Iată atunci când vor fi resurse suplimentare ele vor fi investite… în agricultură”, a declarat Recean în limba rusă, întâmpinând dificultăți.

„Spuneți în română, eu înțeleg”, a intervenit Vlah.

„Vor fi investite în drumuri. Nu trebuie de încurcat resursele care sunt și vor fi pentru autorități. Am luat act de solicitarea dumneavoastră cu privire la drumuri și noi vom atrage atenție la aceasta reieșind din buget. Repet, pentru noi este foarte important să creștem productivitatea economică, este foarte important să construim drumuri suplimentare și infrastructura. Eu cred că aici cu dumneavoastră nu avem divergențe. De aceea vă mulțumesc”, a continuat Recean în limba rusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: