„Voi sprijini în continuare Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar”. Ciolacu s-a întâlnit cu Mitropolitul Petru
Full Article 3 minutes read

„Voi sprijini în continuare Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar”. Ciolacu s-a întâlnit cu Mitropolitul Petru

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Petru, în timpul vizitei sale la Chișinău din 4 octombrie. Înaltul oficial a declarat că Guvernul de la București va continua să sprijine Mitropolia Basarabiei, inclusiv cu mijloace financiare pentru construirea și renovarea de biserici și centre sociale din țară. 

Mitropolitul Petru și prim-ministrul Marcel Ciolacu s-au întâlnit la sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău.

Potrivit unui comunicat publicat de mitropolie, în cadrul întrevederii, părțile au discutat despre proiectele aflate în derulare, care vizează construcția și renovarea de lăcașuri de cult, centre sociale și instituții caritabile, toate finanțate de către Guvernul României prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte și prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Mitropolitul Petru i-a mulțumit premierului pentru sprijinul acordat de Guvernul de la București.

Mitropolia Basarabiei, prima instituție românească reactivată după obținerea independenței Republicii Moldova, beneficiază de un sprijin neprețuit din partea Guvernului României și a oficialilor de la București. (…) Grație acestui sprijin, toți clericii Mitropoliei Basarabiei sunt angajați ai Patriarhiei Române, beneficiind de aceleași drepturi salariale ca și clericii din România. De asemenea, alocarea anuală de 2 milioane de euro de către Guvernul României, începând cu anul curent, a facilitat construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Basarabia”, a spus clericul, conform comunicatului.

La rândul său, Marcel Ciolacu a subliniat, de asemenea, că Biserica Ortodoxă Română din Basarabia joacă un rol esențial în renașterea conștiinței naționale și spirituale a românilor din Republica Moldova, contribuind la restabilirea demnității și identității naționale și spirituale a fiecărui credincios.

„Voi sprijini în continuare Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar”. Ciolacu s-a întâlnit cu Mitropolitul Petru

Facebook/Mitropolia Basarabiei

„Voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei”

De asemenea, după întrevedere, Marcel Ciolacu a scris pe rețelele de socializare că va continua să sprijine financiar Mitropolia Basarabiei.

L-am asigurat pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Petru că voi sprijini în continuare cu toată forța Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar pentru construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Republica Moldova. Avem legături puternice, dar este nevoie și de o punte spirituală între cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului, iar acest lucru se poate realiza doar prin intermediul bisericii”, a menționat el.

„Voi sprijini în continuare Mitropolia Basarabiei, inclusiv la nivel financiar”. Ciolacu s-a întâlnit cu Mitropolitul Petru

Facebook/Mitropolia Basarabiei

***

Precizăm că, de la declanșarea invaziei ruse la scară largă asupra Ucrainei, în februarie 2022, peste 60 de preoți au părăsit Mitropolia Moldovei, care este supusă Patriarhiei Ruse, și au aderat la Mitropolia Basarabiei, iar numărul acestora continuă să crească, potrivit TVR Moldova. Motivul principal este dezacordul clericilor și enoriașilor față de sprijinul Patriarhului Rusiei Kirill pentru agresiunea militară împotriva țării vecine.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: