„Vom apăra această instituție”. PAS înseamnă cetățenii să vină în fața Curții Constituționale
Full Article 2 minutes read

„Vom apăra această instituție”. PAS înseamnă cetățenii să vină în fața Curții Constituționale

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a îndemnat cetățenii să vină în fața Curții Constituționale, pentru a apăra această instituție. 

„Din informațiile noastre, lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Se conturează o tentativă de lovitură asupra Curții Constituționale. Ați văzut primul atac asupra unui dintre cei trei judecători. Din informațiile noastre, ei vor continua acest lucru și în raport cu ceilalți judecători. Tot astăzi, probabil, vor încerca să desemneze un judecător al Curții Constituționale”, a spus Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă.

„De aceea mă adresez către toți cetățenii. Astăzi, vă rugăm foarte mult, cei care sunteți în Chișinău sau cei care vă puteți deplasa spre Chișinău veniți în fața Curții Constituționale. Vom apăra această instituție și nu vom permite să încerce să forțe intrarea în Curtea Constituțională”, a mai spus Grosu.

De asemenea, deputatul a îndemnat și alte partide pro europene să se alăture acțiunii.

Precizăm că astăzi, 23 aprilie, 53 de deputații au votat pentru retragerea hotărârii parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională. Tot astăzi, a fost adoptată declarația privind recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: