Vor avea sau nu discuții private? Zile numărate până la întâlnirea dintre Putin și Zelenski
Full Article 2 minutes read

Vor avea sau nu discuții private? Zile numărate până la întâlnirea dintre Putin și Zelenski

Vladimir Putin și Vladimi Zelenski se vor întâlni în cadrul summitului de la Paris, pe tema soluţionării conflictului din Ucraina, însă nu este clar, deocamdată, dacă aceștia vor avea și discuții între patru ochi. În cadrul unei emisiuni televizate, consilierul lui Putin, Iurii Ușakov, a precizat că „liderii ar putea să discute în privat timp de 30 de minute sau de 1,5 ore, în funcție de situație”, informează The Bell.

„Într-un mod sau altul, Putin și Zelenski vor sta de vorbă. Este cu mult mai important decât întrunirea propriu-zisă”, este de părere secretarul de stat al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a mai spus că formatul întâlnirii va fi definitivat mai târziu.

Peskov a mai spus că întâlnirea va avea un caracter informativ, însă cei doi președinți trebuie să ia decizii concrete în privința mai multor probleme, în special cea legată de tranzitul de gaz.

Amintim că acordul dintre Kiev și Moscova privind tranzitul de gaz din Rusia expiră în data de 31 decembrie. Până în prezent, negocierile cu privire la o nouă înțelegere au eșuat.

Summitul de la Paris urmează să se desfășorare în data de 9 decembrie. Dacă întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc, va fi prima de acest fel de la învestirea lui Zelinski în calitate de președinte al Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: