Vor gaz mai ieftin și… pace. Socialiștii anunță primele rezultate ale vizitei la Moscova
Full Article 2 minutes read

Vor gaz mai ieftin și… pace. Socialiștii anunță primele rezultate ale vizitei la Moscova

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pledează pentru aprofundarea cooperării dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Opinia a fost exprimată la Moscova de vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, care întreprinde o vizită în Federația Rusă alături de membra Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari. Potrivit unui comunicat emis de PSRM, la Moscova cei doi au cerut revenirea produselor moldovenești pe piața rusă, dar și gaz mai ieftin pentru moldoveni.

Potrivit PSRM, Vlad Batrîncea a subliniat, în cadrul unei întrevederi cu președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții Leonid Kalașnikov, importanța respectării statutului constituțional de neutralitate al Republicii Moldova, remarcând „necesitatea menținerii păcii și stabilității în Republica Moldova și neadmitere a implicării acesteia în orice scenariu militar”.

Mai mult, potrivit PSRM, Batrîncea s-a adresat autorităților Federației Ruse cu solicitarea de a contribui la revizuirea prețurilor la gaze pentru partea moldovenească „în vederea susținerii cetățenilor Moldovei”.

„În cadrul discuției a mai fost menționată importanța reluării de către Republica Moldova a relațiilor comercial-economice cu Federația Rusă, a revenirii produselor moldovenești pe piața rusă și asigurării accesului pe această piața pentru toți producătorii din Moldova”, mai anunță PSRM.

La Moscova, Bătrîncea și Cebotari au avut întrevederi și cu deputați ruși, precum și cu membri ai Partidului „Rusia Unită”. În cadrul acestora, socialiștii ar fi pledat pentru aprofundarea cooperării dintre Republica Moldova și Federația Rusă la „toate nivelurile”.

„Trebuie să reluăm cooperarea interparlamentară în interesul popoarelor și a economiei noastre”, a subliniat Vlad Batrîncea, conform sursei citate.

Precizăm că socialiștii Vlad Batrîncea și fosta vicepremieră pentru Reintegrare, Olga Cebotari, întreprind o vizită în Federația Rusă, în perioada 17-19 octombrie. Potrivit unui comunicat al Partidului, cei doi vor avea o întrevedere, inclusiv, cu moldovenii din Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: