Votat de Parlament: Petru Rotaru schimbă fotoliul de ministru al Finanțelor pe cel de viceguvernator al BNM
Full Article 1 minutes read

Votat de Parlament: Petru Rotaru schimbă fotoliul de ministru al Finanțelor pe cel de viceguvernator al BNM

Ministrul demisionar al Finanțelor, Petru Rotaru, a fost numit în funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat de Parlament, în cadrul ședinței plenare din 31 iulie.

Petru Rotaru a fost propus la funcția de viceguvernator al BNM și membru al Comitetului executiv al BNM de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu. Numirea acestuia în funcție a fost votată de 59 de deputați.

Petru Rotaru a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. Acesta are o experiență vastă în domeniul financiar și a fost, anterior, membru al Curții de Conturi și director al Serviciului Fiscal de Stat. Din anul 2023, Petru Rotaru este ministru al Finanțelor.

Potrivit legislației, viceguvernatorii Băncii Naționale a Moldovei sunt numiți de Parlament, la propunerea guvernatorului BNM, cu votul majorității deputaților aleși. Aceștia sunt numiți pe un termen de șapte ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: