Vremea se răcește în Moldova: a fost anunțat cod galben de înghețuri
Full Article 1 minutes read

Vremea se răcește în Moldova: a fost anunțat cod galben de înghețuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a emis o nouă avertizare – cod galben de înghețuri. Avertizarea a fost emisă pe 29 martie și este valabilă începând pe 30 martie. 

Se menționează că în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-6°C.

Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul țării.

Vremea se răcește în Moldova: a fost anunțat cod galben de înghețuri

Amintim că pentru 27 și 28 martie, meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, circa 200 de copaci din capitală au fost doborâți pe parcursul zilei de 28 martie de vântul puternic, informează Primăria Chișinău. Totodată, vântul puternic a lăsat mai mulți consumatori din Moldova fără lumină. Întreprinderea Premier Energy a anunțat că în 32 de localități se înregistrează deconectări ale energiei electrice.

Pentru 29 martie, meteorologii cu anunțat cod galben de intensificări ale vântului, în intervalul orelor 10:00-18:00.

În intervalul menționat pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului sudic în rafale de până la 15-18 m/s.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: