Wizz Air se întoarce în Moldova? Administrația Aeroportului Chișinău s-a întâlnit, la Budapesta, cu conducerea companiei
Full Article 2 minutes read

Wizz Air se întoarce în Moldova? Administrația Aeroportului Chișinău s-a întâlnit, la Budapesta, cu conducerea companiei

O delegație a Aeroportului Internațional Chișnău a avut o întrevedere cu conducerea companiei ungare Wizz Air. Potrivit reprezentanților Aeroportului, în cadrul întâlnirii s-a discutat, printre altele, despre „buna” conlucrare dintre instituție și operatorul aerian. 

Pe 28 iunie, Aeroportul Internațional Chișinău a emis un comunicat în care a anunțat că ieri, la Budapesta, a avut loc ședința comună dintre instituție și conducerea companiei Wizz Air. Delegația Aeroportului a fost condusă de Constantin Vozian, administratorul interimar, și Oleg Tulea, Ambasadorul Republicii Moldova în Ungaria. De cealaltă parte, delegația Wizz Air a fost condusă de Robert Carey, președintele companiei aeriene.

Wizz Air a apreciat buna conlucrare pe care o are în prezent cu administrația Î.S. ,,Aeroportul Internațional Chișinău”. În cadrul discuțiilor părțile au avut un schimb de opinii privind domeniile de interes comun: au fost abordate subiecte despre dezvoltarea aviației civile din Republica Moldova, despre ultimile noutăți legate de politica tarifară a aeroportului și despre programul de reduceri în curs de elaborare. Discuțiile au fost unele constructive și sunt un pas important în direcția creării unui mediu concurențial sănătos, de care să beneficieze atât companiile aeriene, cât și consumatorii”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că „conducerea aeroportului depune eforturi maxime pentru atragerea operatorilor aerieni pe aeroportul din Chișinău și speră că eforturile sale se vor încheia cu succes”.

Precizăm că, în comunicatul Aeroportului, nu se menționează dacă la întrevedere s-a discutat despre o posibilă revenire a operatorului aerian Wizz Air în Republica Moldova.

***

Amintim că, pe 27 februarie 2023, Wizz Air a anunțat că, din 14 martie, își suspendă activitatea în Republica Moldova. Reprezentanții companiei aviatice au invocat „motive de securitate”.

De asemenea, Wizz Air informase că va oferi zboruri suplimentare din Iași, care ar putea veni în sprijinul cetățenilor moldoveni. Este vorba de o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, ​​Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz Air.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: