WP: SUA îl îndeamnă pe Zelenski să demonstreze disponibilitatea de a negocia cu Putin 
Full Article 2 minutes read

WP: SUA îl îndeamnă pe Zelenski să demonstreze disponibilitatea de a negocia cu Putin 

Administrația SUA cere autorităților ucrainene să demonstreze public disponibilitatea pentru negocieri cu Rusia, scrie The Washington Post cu referire la surse. 

De asemenea SUA cer Ucrainei să renunțe la poziția sa publică că va putea vorbi cu Federația Rusă numai după ce Vladimir Putin va părăsi puterea.

Potrivit publicației, aceasta nu are drept scop punerea Ucrainei și Federației Ruse la masa negocierilor, dar pentru „sprijinirea țărilor ai căror cetățeni s-ar putea îngrijora de perspectiva războiului în anii următori”.

„Deși oficialii americani împărtășesc evaluarea omologilor lor ucraineni că Putin nu ia în serios acum discuțiile, ei recunosc că interzicerea negocierilor de către Zelenski a creat neliniște în unele părți din Europa, Africa și America Latină, unde impactul devastator al războiului asupra disponibilității și costul alimentelor și al combustibilului este resimțit cel mai acut”, a adăugat publicația.

***

La începutul lunii octombrie, Vladimir Zelenski a semnat un decret care afirmă „imposibilitatea negocierilor cu președintele rus Vladimir Putin”, la scurt timp după ce Rusia a anexat cele patru teritorii ucrainene. Zelenski a spus anterior că o astfel de mișcare ar duce la retragerea Kievului din negocieri.

Autoritățile Federației Ruse, inclusiv Vladimir Putin, își declară în mod regulat pregătirea pentru negocieri, la care soarta teritoriilor anexate nu trebuie discutată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: