WP: SUA îl îndeamnă pe Zelenski să demonstreze disponibilitatea de a negocia cu Putin 
Full Article 2 minutes read

WP: SUA îl îndeamnă pe Zelenski să demonstreze disponibilitatea de a negocia cu Putin 

Administrația SUA cere autorităților ucrainene să demonstreze public disponibilitatea pentru negocieri cu Rusia, scrie The Washington Post cu referire la surse. 

De asemenea SUA cer Ucrainei să renunțe la poziția sa publică că va putea vorbi cu Federația Rusă numai după ce Vladimir Putin va părăsi puterea.

Potrivit publicației, aceasta nu are drept scop punerea Ucrainei și Federației Ruse la masa negocierilor, dar pentru „sprijinirea țărilor ai căror cetățeni s-ar putea îngrijora de perspectiva războiului în anii următori”.

„Deși oficialii americani împărtășesc evaluarea omologilor lor ucraineni că Putin nu ia în serios acum discuțiile, ei recunosc că interzicerea negocierilor de către Zelenski a creat neliniște în unele părți din Europa, Africa și America Latină, unde impactul devastator al războiului asupra disponibilității și costul alimentelor și al combustibilului este resimțit cel mai acut”, a adăugat publicația.

***

La începutul lunii octombrie, Vladimir Zelenski a semnat un decret care afirmă „imposibilitatea negocierilor cu președintele rus Vladimir Putin”, la scurt timp după ce Rusia a anexat cele patru teritorii ucrainene. Zelenski a spus anterior că o astfel de mișcare ar duce la retragerea Kievului din negocieri.

Autoritățile Federației Ruse, inclusiv Vladimir Putin, își declară în mod regulat pregătirea pentru negocieri, la care soarta teritoriilor anexate nu trebuie discutată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: