„Zbor lin și amintire veșnică”. A decedat jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu
Full Article 2 minutes read

„Zbor lin și amintire veșnică”. A decedat jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu

Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19. 

„A fost o mare promotoare a activităților pentru îmbunătățirea situației femeilor în țara noastră”, se anunță într-un mesaj al Fundației Soros Moldova.

„În timpul celor aproape 6 ani, în care Antonina Sârbu a fost parte a echipei Fundației, dumneaei a lucrat la prevenirea cancerului mamar prin instruirea medicilor de familie; la sporirea eficacității dialogului, comunicării, fortificării și colaborării dintre ONG-urile de femei; la monitorizarea și reducerea atitudinii discriminatorii față de femei; la promovarea dialogului privind echitatea genurilor sociale, dar și la stabilirea unui set clar de standarde jurnalistice ale echității sociale dintre femei și bărbați în mass-media. Este clar că progresul din ultimii ani, în domeniul echității de gen, în Republica Moldova este meritul, într-o proporție foarte mare, și al doamnei Antonina Sârbu”, se mai anunță în aceeași postare.

Un mesaj de condoleanțe a fost publicat și de colectivul didactic al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova.

„Colectivul didactic al FJȘC, cu profundă îndurerare își exprimă cuvinte de susținere și compasiune familiei și celor care au cunoscut-o! Ani la rând, Antonina Sârbu a contribuit la formarea tinerilor specialiști, având ore la facultate. Zbor lin și amintire veșnică”, se arată în mesaj.

Antonia Sârbu a activat în calitate de jurnalistă la mai multe publicații din Republica Moldova, a publicat volumele „Mănăstiri basarabene” (1995), „Colaje”(2006), „Pe muntele Hermon ninge” și „Constanța Târțău” (2008), „Ultimul dialog” (2016), iar în 2018, Antonina Sârbu a publicat romanul „Vulpea argintie”.

Antonina Sârbu s-a născut pe 6 noiembrie 1956 și a decedat la 4 aprilie 2021, în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: