Zece copii dintr-o familie din Sîngerei s-au îmbolnăvit de rujeolă. Nu au fost vaccinați din motive religioase
Full Article 2 minutes read

Zece copii dintr-o familie din Sîngerei s-au îmbolnăvit de rujeolă. Nu au fost vaccinați din motive religioase

Zece copii dintr-o familie din raionul Sîngerei s-au îmbolnăvit de rujeolă și în prezent urmează o cură de tratament. Copiii nu au fost niciodată vaccinați contra rujeolei din motive religioase. Informațiile au fost confirmate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), într-un comunicat din 24 mai.

Potrivit ANSP, un focar de rujeolă, cu 11 cazuri de îmbolnări la copii, a fost înregistrat recent în raionul Sîngerei.

Zece din cei unsprezece copii sunt din aceiași familie. Copiii, cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani, au manifestat febră, conjunctivită și erupții cutanate. În prezent, aceștia se află sub supravegherea medicului și primesc tratamentul corespunzător. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

Precizăm că, în perioada 1 ianuarie – 24 mai 2024, în Republica Moldova s-au înregistrat 66 de cazuri de rujeolă confirmate. În Chișinău s-au înregistrat 48 de cazuri, raionul Sîngerei – 11, raionul Ialoveni – 2, raioanele Orhei, Drochia, Fălești, Ștefan Vodă și Ungheni – câte unul.

Din totalul de 66 de cazuri de rujeolă înregistrate în țara noastră, de la începutul anului, opt sunt de import (România și Marea Britanie).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: