Zece moldoveni din SUA și-au exercitat deja dreptul. Cetățenii, atenționați: „Nu transmiteți plicul pentru turul II la prezidențiale”
Full Article 2 minutes read

Zece moldoveni din SUA și-au exercitat deja dreptul. Cetățenii, atenționați: „Nu transmiteți plicul pentru turul II la prezidențiale”

Zece moldoveni, stabiliți în Statele Unite ale Americii (SUA), și-au exercitat deja dreptul la vot în cadrul scrutinului prezidențial și referendumului republican constituțional. Se întâmplă după ce aceștia au optat să voteze prin corespondență. Între timp, Ambasada Republicii Moldova în SUA a atenționat cetățenii să nu transmită și plicul de retur pentru turul II al alegerilor prezidențiale. 

„Au ajuns primele 10 plicuri cu buletinele de vot transmise de alegătorii care au optat să voteze prin corespondență. Așteptăm și celelalte peste 900 de plicuri”, au comunicat reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în SUA.

Misiunea diplomatică a venit și cu o atenționare către cetățeni: „Vă rugăm – NU transmiteți deocamdată plicul de retur pentru turul II al alegerilor prezidențiale!”.

La alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional, stabilite pentru data de 20 octombrie, este implementat votul prin corespondență pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Canadei, Regatul Norvegiei, Regatul Suediei, Republicii Finlanda și Republicii Islanda. Cetățenii din Statele Unite, Canada și Suedia pot trimite votul prin corespondență până pe 17 octombrie, ora locală 18:00.

Cetățenii își pot exercita dreptul de vot și în ziua alegerilor. Pentru alegerile din diaspora, au fost constituite 234 de secții de votare în 37 de state – pe 3 continente – America de Nord, Europa și Asia. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: