Zelenski a semnat legea care interzice denumirea obiectelor geografice cu nume asociate cu Rusia
Full Article 2 minutes read

Zelenski a semnat legea care interzice denumirea obiectelor geografice cu nume asociate cu Rusia

Liderul de la Kiev, Vladimir Zelenski, a semnat pe 21 aprilie legea care interzice orice formă de apologie a imperialismului rus, precum şi folosirea simbolurilor sau atribuirea de denumiri geografice care consfinţesc dominaţia Moscovei asupra Ucrainei, scrie Pravda.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a semnat legea care interzice denumirea obiectelor geografice cu nume asociate cu Rusia și figurile acesteia.

Textul interzice numele care glorifică evenimente istorice sau personalităţi asociate imperialismului rus în diferitele sale etape istorice.

Potrivit promotorului legii, deputatul Vitalii Bezgin, din cadrul partidului Slujitorul Poporului al preşedintelui Volodimir Zelenski, legea va servi la accelerarea procesului de desovietizare şi derusificare a Ucrainei.

Bezgin a adăugat că modificările toponimelor şi denumirilor locurilor şi spaţiilor publice vor face posibilă, de asemenea, cinstirea în oraşele şi oraşele Ucrainei a ”noilor eroi” care mor pentru apărarea ţării împotriva invaziei ruse declanşate la 24 februarie 2022.

Ucraina a intensificat încă de la începutul invaziei procesul de derusificare care începuse de fapt odată cu înlăturarea ultimului preşedinte pro-rus al ţării, Viktor Ianukovici, în 2014, anexarea ulterioară a peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia şi izbucnirea războiului din Donbas.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: