Zelenski ar avea un plan pentru a învinge Rusia. Unul dintre puncte – ofensiva din Kursk  
Full Article 2 minutes read

Zelenski ar avea un plan pentru a învinge Rusia. Unul dintre puncte – ofensiva din Kursk  

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat, pe 27 august, că are un plan pentru a învinge Rusia. El a spus că unul din punctele acestui plan a început să fie implementat, relatează BBC

„Una dintre direcțiile [planului], din care o parte a fost deja finalizată, este regiunea Kursk. A doua direcție este locul strategic al Ucrainei în infrastructura sigură a lumii. A treia – un pachet puternic care va forța Rusia, din punct de vedere diplomatic, să pună capăt războiului. A patra direcție este economică”, a comunicat Zelenski.

Liderul ucrainean a spus că „va fi corect” dacă va prezenta planul, mai întâi, președintelui SUA. Potrivit lui Zelenski, Joe Biden va face cunoștință cu planul în luna septembrie. Atunci este planificată o întrevedere dintre Zelenski și Biden. 

„Și cred că va fi corect să fie transmis acest plan atât Kamalei Harris, cât și lui Donald Trump. Nu știm cine va deveni președinte, dar vrem foarte mult să implementăm acest plan”, a adăugat Zelenski. 

***

Ucraina se confruntă cu invazia rusă din 24 februarie 2022. Agresiunea militară împotriva țării vecine a început la ordinul președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Pe 6 august 2024 s-a aflat că armata Ucrainei a intrat pe teritoriul Rusiei, în apropierea orașului Sudja a regiunii Kursk. Până în seara zilei de 7 august, armata a capturat punctul de control „Sudja” de la granița regiunii ucrainene Sumî și regiunii rusești Kursk, a luat prizonieri mai mulți polițiști de frontieră și, totodată, sub controlul armatei a ajuns stația de măsurare a gazelor „Sudja”, prin care gazul rusesc este furnizat în Europa. În regiune a fost emisă stare de urgență. Detalii AICI

Pe 9 august, ziarul american The Washington Post a scris, cu referire la rusei, că autoritățile de la Kiev intenționează să folosească teritoriul cucerit în timpul negocierilor cu Moscova privind invazia rusă din Ucraina. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: