Zelenski, despre accidentul aviatic în care a murit conducerea de vârf a MAI-ului ucrainean: Este rezultatul războiului
Full Article 2 minutes read

Zelenski, despre accidentul aviatic în care a murit conducerea de vârf a MAI-ului ucrainean: Este rezultatul războiului

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski consideră că accidentul aviatic care s-a produs pe 18 ianuarie în orașul Brovarî, regiunea Kiev, este rezultatul războiului declanșat de Rusia. Declarația a fost făcută în timpul unei adresări video în cadrul Forumului Economic de la Davos.

„Nu este un accident nefericit, este războiul. Războiul nu este doar pe câmpul de luptă. Nu mai există accidente nefericite, toate sunt rezultatele războiului. Rachetele care ne lovesc oamenii, populația civilă, copiii morți. Cineva poate să răspândească informația că „nu este țintită populația civilă, ci infrastructura energetică, însă așa s-a întâmplat” sau încă ceva. Fiecare om și fiecare deces sunt rezultatul războiului”, a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a cerut Serviciului ucrainean de Securitate și Poliției naționale să ancheteze circumstanțele producerii tragediei. Sunt luate în calcul trei versiuni:

  • încălcarea regulilor de zbor;
  • defecțiune tehnică la elicopter;
  • acțiuni intenționate de distrugere a transportului aerian.

Amintim că un elicopter în care se afla conducerea de vârf a Ministerului ucrainean de Interne s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe. Datele despre numărul exact al morților nu este clar: potrivit Ukrainskaya Pravda, până la ora 15:00 erau confirmate 14 decese, inclusiv cea a unui copil. Au fost rănite 25 de persoane, inclusiv 11 copii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: