Zelenski: Distrugerea soldaților ucraineni din Mariupol înseamnă sfârșitul negocierilor de pace
Full Article 2 minutes read

Zelenski: Distrugerea soldaților ucraineni din Mariupol înseamnă sfârșitul negocierilor de pace

Distrugerea militarilor ucraineni din Mariupol, ar putea duce la sfârșitul negocierilor de pace dintre Ucraina și Rusia. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, pentru presa ucraineană

„Mariupol poate fi ca zece Borodianka și vreau să spun că dacă va fi distrusă armata noastră, băieții noștri vor pune capăt tuturor negocierilor. Noi nu negociem cu teritoriile și oamenii noștri. Și cu cât sunt mai multe Borodianka, cu atât va fi mai dificil”, a spus Zelenski.

Zelenski a mai spus că Ucraina negociază eliberarea militarilor care luptă pentru Mariupol, dar Rusia cere capitularea militară.

„Situația este foarte grea. Soldații noștri sunt blocați, răniții sunt blocați. Există o criză umanitară, fără hrană, fără apă, fără medicamente. Cu toate acestea, băieții sunt în defensivă. Și un singur mulțumesc este puțin, pentru că procesele de negociere continuă. Sincer să fiu, nu există încredere în negociatorii de pe Mariupol. Am convenit că vor exista coridoare umanitare. Au vrut să ia răniții, femeile și copiii noștri, dar Rusia a refuzat”, a spus Zelenski.

Zelenski a mai adăugat că numărul trupelor ruse îl depășește de șase ori pe cel al ucrainenilor și există mai multe cercuri de blocare în jurul orașului.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: