Zelenski: „Obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți”
Full Article 1 minutes read

Zelenski: „Obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți”

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a comentat atacul de noaptea trecută asupra Odesei. El a declarat că „nu poate exista nicio justificare pentru răul rusesc” și că ucrainenii „vor trece peste aceasta” și „vor aduce pacea înapoi”. 

„Rachete împotriva orașelor pașnice, împotriva caselor, catedralei… Nu poate exista nicio justificare pentru răul rusesc. Ca întotdeauna, răul pierde. Și obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți acest răspuns”, a menționat Zelenski.

El a adăugat că „tuturor cei afectați de acest ultim atac terorist le este acordat ajutor”. „Vom trece peste aceasta. Vom aduce pacea înapoi”, a conchis Zelenski.

De precizat că autoritățile ucrainene au anunțat că în noaptea de 23 iulie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Odesei. O persoană a murit și alte 19 au fost rănite, inclusiv patru copii. Totodată a fost distrusă Catedrala Preobrajenskaia (Schimbarea la față) – cea mai mare biserică ortodoxă din Odesa. Pe lângă catedrală, în oraș au fost avariate două monumente de arhitectură.

Menționăm că partea rusă nu a comentat atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: