Zelenski: Ucraina nu va ceda teritoriile din est și este gata de luptă în Donbas
Full Article 2 minutes read

Zelenski: Ucraina nu va ceda teritoriile din est și este gata de luptă în Donbas

Ucraina nu va renunța la teritoriile din estul statului pentru a pune capăt războiului și este pregătită pentru o viitoare bătălie în Donbas. Această bătălie poate afecta desfășurarea ulterioară a acțiunilor de luptă. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski într-un interviu acordat recent portalului CNN.

Potrivit lui Zelenski, dacă Rusia „va pune mâna pe Donbas” atunci nu există garanții că nu va încerca să atace și Kievul a doua oară. De aceea este important ca Ucraina „să-și țină poziția” pentru că viitoarea bătălie poate afecta cursul războiului.

„Nu am încredere în armata rusă și în conducerea rusă. Prin urmare, înțelegem faptul că i-am eliminat și ei au plecat, ei au fugit de la Kiev – de la nord, din Cernigov – nu înseamnă că dacă ei capturează Donbasul nu vor merge mai departe la Kiev”, a spus Zelenski.

De menționat că astăzi este a 53-a zi de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Ulterior, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: