Zelenski va veni la Summitul Comunității Politice Europene? Președintele Ucrainei se află la Odesa
Full Article 2 minutes read

Zelenski va veni la Summitul Comunității Politice Europene? Președintele Ucrainei se află la Odesa

Deși nu a confirmat deocamdată dacă va veni pe 1 iunie în Republica Moldova, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a sosit marți după-amiaza în regiunea Odesa, aflată la nici 200 km de Chișinău, într-o vizită de lucru. Liderul de la Kiev și-a anunțat vizita într-un mesaj video postat pe rețelele.

De menționat că autoritățile de la Chișinău au făcut publică lista liderilor Uniunii Europene care vor participa, pe 1 iunie, la Summitul Comunității Europene, găzduit de Moldova. 49 de oficialii europeni, între ei președinți, prim-miniștri și conducători ai UE, și-au confirmat prezența la eveniment. Printre ei se numără președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Turciei, Recep Erdogan, precum și cel al României – Klaus Iohannis. Vizita președintelui ucrainean nu a fost, deocamdată, confirmată. Oficiali de la Chișinău au declarat, anterior, că participarea liderului de la Kiev va fi făcută publică în ziua Summitului, din motive de securitate.

Amintim că, pe 1 iunie, în Republica Moldova se va desfășura un eveniment istoric: pentru prima oară, summitul Comunității Politice Europene va avea loc în țara noastră. Evenimentul, care va reuni zeci de lideri europeni, va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: