Ziua Europei la Chișinău va fi marcată pe 14 mai. Vor cânta artiști din Moldova și Ucraina 
Full Article 2 minutes read

Ziua Europei la Chișinău va fi marcată pe 14 mai. Vor cânta artiști din Moldova și Ucraina 

Ziua Europei 2022, în Republica Moldova va fi marcată printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din țară. Activitățile planificate de organizatori se vor desfășura pe parcursul lunii mai și vor avea genericul „SOLIDARITATE PENTRU PACE”.

„Războiul din țara vecină aduce pentru noi toți datoria personală de a proteja pacea. Astfel, doresc să vă invit să primiți pacea în casele dumneavoastră: Solidaritatea pentru pace este principalul mesaj pe care dorim să-l transmitem în cadrul activităților planificate cu ocazia Zilei Europei”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat, tradiționalul Orășel European își deschide din nou porțile, de data aceasta în format fizic la Chișinău și Edineț.

În capitală, Orășelul European este organizat pe 14 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, urmat seara de un concert susținut de artiști din Republica Moldova și Ucraina. Pe 21 mai, locuitorii din Edineț sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Piața principală din Edineț, urmat de un concert susținut de artiști locali acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra.

Bucătăria europeană va face parte din ambele Orășele Europene care vor găzdui, de asemenea, o serie de activități culturale și interactive.

Evenimente adiționale pentru a marca Ziua Europei 2022 vor fi organizate la Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni, Bălți.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: