100 de mii de moldoveni sunt în așteptarea cetățeniei române. Câți au obținut deja actul
Full Article 2 minutes read

100 de mii de moldoveni sunt în așteptarea cetățeniei române. Câți au obținut deja actul

Un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au obținut cetățenia României, iar alte 100 de mii de oameni sunt în proces de așteptare. Numărul basarabenilor dornici de a obține cetățenia română a fost făcut public de secretarul de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, notează IPN.

Oficialul român a spus că Autoritatea Națională pentru Cetățenie de la București procesează mii de dosare venite din partea basarabenilor dornici de a-și redobândi cetățenia română.

Dupu a menționat că basarabenii sunt nevoiți să aștepte luni bune pentru a obține avantajele cetățeniei române, întrucât numărul solicitărilor este extrem de mare.

„În jur de un milion de români din stânga Prutului și-au redobândit cetățenia. (…) Mai sunt în lucru 100 de mii de dosare la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Ritmul s-a accelerat în ultima perioadă. Timpul de așteptare este, în continuare, foarte mare și asta din cauza numărului foarte mare de cereri”, a spus Adrian Dupu în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: