„Dodon reciclează pe bandă rulantă oamenii lui Plahotniuc”. Alaiba, nemulțumit că Zagorodnîi continuă să conducă o agenție publică, deși a fost demis de parlament
Full Article 2 minutes read

„Dodon reciclează pe bandă rulantă oamenii lui Plahotniuc”. Alaiba, nemulțumit că Zagorodnîi continuă să conducă o agenție publică, deși a fost demis de parlament

Fostul deputat democrat, Anatol Zagorodnîi, care a fost demis de parlament, în 2019, din funcţia de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) continuă să își exercite funcția. Anunțul a fost făcut astăzi, 16 ianuarie, de deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook. NM a aflat că Zagorodnîi s-a adresat instanței de judecată cu solicitarea ca decizia parlamentului să fie suspendată și anulată. Cererea va fi examinată în data de 23 ianuarie. 

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a publicat pe pagina sa de Facebook decizia Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, semnată de Zagorodnîi în data de 15 ianuarie.

„Dodon reciclează pe bandă rulantă oamenii lui Plahotniuc. Imediat după investirea guvernului Chicu, oameni ca Zagorodnîi au căpătat la curaj. Deja semnează acte oficiale, și-a intrat definitiv în drepturi”, a scris acesta.

Potrivit datelor NM, dosarul lui Zagorodnîi urmează să fie examinat de Judecătoria Chișinău în data de 23 ianuarie. Acesta cere ca instanța să suspende și să anuleze decizia parlamentului privind demisia sa, cu toate că nu este clar în baza căror prevederi Zagorodnîi s-a întors la serviciu, iar hotărârea judecătorilor nu a fost făcută publică.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat pentru NM că în cazul în care instanța de judecată va decide să anuleze hotărârea parlamentului, atunci legislativul va depune contestație.

Amintim că, în februarie 2018, parlamentul l-a desemnat pe deputatul Partidului Democrat din Moldova, Anatol Zagorodnîi, în funcția de director general al Agenției naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, pe un termen de șapte ani. Zagorodnîi a fost propus pentru această funcție de comisia legislativă economie, buget și finanțe.

În iulie 2018, deputații l-au demis pe Zagorodnîi, pe motiv că membrii comisiei care au selectat candidații pentru această funcție au încălcat legea, iar acesta nu întrunește criteriile pentru a o ocupa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: