65% dintre cititorii NewsMaker s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Sondajul continuă
Full Article 2 minutes read

65% dintre cititorii NewsMaker s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Sondajul continuă

După opt luni de la lansarea campaniei de vaccinare anti-Covid, doar circa 25% din populația Moldovei s-au vaccinat complet. În același timp, ritmurile de vaccinare scad. NewsMaker a decis să realizeze un sondaj de opinie printre cititorii săi, pentru a afla, dacă aceștia s-au vaccinat, și dacă da sau nu – de ce.

Puteți vota de pe orice dispozitiv, o singură dată. Sondajul este anonim, nu colectăm niciun fel de date personale.

Conform rezultatelor prealabile ale sondajului, s-au vaccinat deja împotriva coronavirusului circa 65% dintre cititorii NewsMaker care au votat.

Puteți alege o singură opțiune. Votați:

V-ați vaccinat împotriva Covid?
2891 votes

Vă mulțumim pentru participare!

Mai devreme, noi am scris că Moldova este acoperită de un nou val al coronavirusului. Rata infectării și a mortalității revine la cifrele care erau înregistrate în luna martie. Toate secțiile Covid din spitalele țării sunt completate în proporție de 90%. Situația continuă să se agraveze încă de la sfârșitul verii, când vaccinarea anti-Covid a început să bată pasul pe loc. De atunci, numărul de cazuri noi de contaminare depistate săptămânal a crescut de circa 5 ori: de la 2200 la sfârșitul lunii august până la 11600 la sfârșitul lunii octombrie. Este în creștere și numărul victimelor: câte 30-40 de pacienți decedează în fiecare zi din cauza coronavirusului.

Situația nu este mai bună nici în țările vecine – România și Ucraina și chiar în Rusia: în fiecare zi, în aceste țări se înregistrează noi antirecorduri privind numărul de cazuri noi de contaminare și de decese provocate de Covid-19.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: