„O multașteptată eliberare”. Dinu Plângău, despre decizia lui Andrei Nastase de a rămâne în CMC
Full Article 2 minutes read

„O multașteptată eliberare”. Dinu Plângău, despre decizia lui Andrei Nastase de a rămâne în CMC

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Dinu Plîngău, a anunțat pe 22 decembrie că a luat act de declarațiile consilierilor municipali care și-au anunțat demisia din cadrul partidului în frunte cu fondatorul acestuia, Andrei Năstase. În acest context, liderul formațiunii politice a subliniat că acum „trăim vremuri complicate.”

„Am luat act de declarațiile celor 9 consilieri municipali. Ținând cont de meritele din trecut ale domnului Andrei Năstase, mă voi abține să fac comentarii referitor la discursul pe care l-a avut astăzi în fața presei. Dumnealui a avut, în sfârșit, parte de o multașteptată eliberare de povara politicului pe care și-a expus-o așa cum a știut el mai bine”, a scris Dinu Plângău pe rețelele de socializare.

Totodată, Plângău a menționat că drumul politic al Platformei DA continuă în pofida oricăror circumstanțe.

„Trăim vremuri complicate, avem de luptat cu dușmani reali: sărăcia, exodul masiv al populației, corupția la nivel înalt, promisiuni neîmplinite, guvernanți care nu conștientizează ce înseamnă responsabilitatea cuvântului promis în campanii electorale”, a punctat liderul formațiunii politice.

Amintim că Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei DA din CMC, care și-au înaintat demisia din partid, nu își vor depune mandatele de consilieri.

„Sunt sigur că putem rămâne pe aceeași poziție în continuare, indiferent de decizia de redenumire”, a spus Năstase.

În cadrul declarațiilor de presă din data de 22 decembrie, Năstase a fost întrebat în ce format vor rămâne consilierii Platformei în CMC, odată ce și-au anunțat demisia din partid.

„Noi am venit în CMC ca urmare a unor alegeri locale. Am venit ca și Blocul ACUM, eram în parteneriat cu PAS. (…) Când am ajuns aici, cei de la PAS au distrus Blocul ACUM și au hotărât să facă o fracțiune separată (…) Noi am rămas fracțiunea „ACUM Platforma DA”. Cum o să se numească grupul nostru? Nu aș putea să vă spun la momentul de față”, a comunicat Năstase.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: