Năstase rămâne în CMC: „Putem rămâne pe aceeași poziție, indiferent de decizia de redenumire”
Full Article 3 minutes read

Năstase rămâne în CMC: „Putem rămâne pe aceeași poziție, indiferent de decizia de redenumire”

Andrei Năstase a declarat că reprezentanții Platformei DA din CMC, care și-au înaintat demisia din partid, nu își vor depune mandatele de consilieri. „Sunt sigur că putem rămâne pe aceeași poziție în continuare, indiferent de decizia de redenumire”, a spus Năstase. 

În cadrul declarațiilor de presă din data de 22 decembrie, Năstase a fost întrebat în ce format vor rămâne consilierii Platformei în CMC, odată ce și-au anunțat demisia din partid.

„Noi am venit în CMC ca urmare a unor alegeri locale. Am venit ca și Blocul ACUM, eram în parteneriat cu PAS. (…) Când am ajuns aici, cei de la PAS au distrus Blocul ACUM și au hotărât să facă o fracțiune separată (…) Noi am rămas fracțiunea „ACUM Platforma DA”. Cum o să se numească grupul nostru? Nu aș putea să vă spun la momentul de față”, a comunicat Năstase.

„Ceea ce vrem să vă asigurăm e că vom continua să facem exact ceea ce am promis în campaniile electorale. Noi astăzi suntem 9. Îmi doresc ca acești oameni, care au dat dovadă de stoicism, să rămână uniți în continuare. Să nu renunțe niciodată la principiile Platformei Demnitate și Adevăr. (…) Sunt sigur că putem rămâne pe aceeași poziție în continuare, indiferent de decizia de redenumire. Pe noi faptele noastre ne validează, nu numele”, a spus Năstase.

„Noi nu plecăm nicăieri”, a conchis el.

***

Amintim că zilele trecute secretarul Platformei DA Liviu Vovc a dat citire unei declarații prin care formațiunea se disociază de consilierii municipali care au votat alături de socialiști în favoarea PUZ-urilor declarate ilegal de guvern. Vovc a precizat că doar doi dintre consilierii aleși pe lista Platformei DA „se conduc în continuare de valorile partidului, nu votează proiecte dubioase și construcții supraetajate în Chișinău” – Cristina Jitari și Aliona Doroș.

Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost anunțată, pe 20 decembrie, de către președintele formațiunii, Dinu Plîngău.

S-a întâmplat după ce consilierii municipali vizați au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Printre cei excluși din Platforma DA se numără și fondatorul formațiunii, consilierul municipal Andrei Năstase. Acesta nu a participat la ședințele CMC din 20 și 21 decembrie și nu a comentat deocamdată anunțul președintelui partidului, Dinu Plîngău.

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr, consilierul municipal Andrei Năstase a declarat pe 22 decembrie că reprezentanții Platformei în CMC au votat în favoarea PUZ-urilor bazându-se pe expertiză. El a declarat că cei care au contestat votul Platformei sunt trei oameni – „Plîngău, Spînu, Chironda”. Prin urmare, Năstase a solicitat Procuraturii să intervină. Totodată, el a anunțat că consilierii Platformei DA își înaintează demisia din partid.

Urmare a anunțului că reprezentanții Platformei DA din CMC își înaintează demisia din partid, Andrei Năstase a declarat că va demara și procedurile juridice pentru acționarea președintelui Dinu Plîngău în judecată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: