A fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție
Full Article 2 minutes read

A fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a adoptat astăzi, 4 februarie, hotărârea de inițiere a concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, spune că deși în ultima vreme PA a înregistrat unele progrese, instituția trebuie întărită cu oameni integri şi profesionişti. 

Pe o rețea socială, ministrul declară că instituția trebuie consolidată. „Aceasta este o instituție-cheie în lupta împotriva marii corupții și a marilor corupți, care opun tot mai multă rezistență. Deși în ultima vreme Procuratura Anticorupție a înregistrat unele progrese, instituția trebuie consolidată şi întărită cu oameni integri şi profesionişti, iar managementului instituţiei i se atribuie un rol crucial în acest sens”, a scris Litvinenco.

Tot în ședința de astăzi, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS, comunică Zdg.md.

Astfel, candidatul la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate este selectat prin concurs public, care cuprinde
următoarele etape:

a) preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul
Superior al Procurorilor;
b) selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Modul de organizare și desfășurare a fiecărei etape a concursului se stabilește prin regulament aprobat de către Consiliul Superior al Procurorilor. Criteriile și modul de evaluare a candidaților la etapa de preselecție vor fi stabilite de comisia specială.

Concursul pentru funcția de procuror-șef al procuraturii specializate se inițiază de către Consiliul Superior al Procurorilor. Concursul se desfășoară potrivit unor criterii obiective, bazate pe merit, ținându-se cont de integritatea și capacitățile manageriale ale candidaților.

Informația privind inițierea concursului și a preselecției se publică pe pagina web oficială a Consiliului Superior al Procurorilor cu cel puțin 15 zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: