A încetat din viață actorul de teatru şi film Vladimir Zaiciuc
Full Article 2 minutes read

A încetat din viață actorul de teatru şi film Vladimir Zaiciuc

Actorul de teatru şi film Vladimir Zaiciuc, reprezentant al generaţiei de aur şi unul dintre fondatorii Teatrului „Luceafărul” a încetat din viață la vârsta de 84 de ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrului „Luceafărul”.

„Colectivul Teatrul „Luceafarul”deplânge cu nespusă tristețe moartea actorului Vladimir Zaiciuc. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor și discipolilor domnului Vladimir Zaiciuc. Luminoasă fie-i amintirea”, se arată în mesaj.

Vladimir Zaiciuc și-a început activitatea la Teatrul „Luceafărul” în anul 1960. S-a făcut remarcat prin rolurile din spectacolele: „Nota zero la purtare”, „Copiii și merele”, „La moara dracilor”, „Arvinte și Pepelea”, „Autorul moare azi”, „Vicleniile lui Scapin”, „Baia”, „Căsătoria”, „Trei surori”, „Păsările tinereții noastre”, „Dragul meu ticălos”, „A cincea lebădă”, „Hamlet”, „Angajare de clovn” ș.a.

A jucat roluri principale și roluri secundare, roluri de comedie și roluri de dramă, roluri sociale și roluri clasice.

A debutat în cinematografie în perioada studenției, jucând în primul film moldovenesc „Când omul nu-i la locul lui” (1957) după un scenariu de Ion Druță „Floare de cireș”.

A mai jucat în filmele „Când se duc cocorii”, „Singur în fața dragostei”, „Zece ierni pe-o vară” , „Durata zilei” ș.a.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: