AAC s-a autosesizat: „Flyone” riscă să rămână fără acte permisive de zbor, în urma anulării mai multor curse
Full Article 2 minutes read

AAC s-a autosesizat: „Flyone” riscă să rămână fără acte permisive de zbor, în urma anulării mai multor curse

Compania aeriană „Flyone” riscă să rămână fără acte permisive de zbor, după ce mai multe curse au fost anulate. Autoritatea Aeronautică Civilă s-a autosesizat pe marginea acestui caz și spune că va investiga activitatea acestei companii aeriene, circumstanțele care au dus la anularea mai multor curse aeriene dar și condițiile în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

„În cazul în care vor fi depistate neconformități, Autoritatea Aeronautică Civilă își rezervă dreptul de a retrage, suspenda sau anula actele permisive ale operatorului aerian”, precizează AAC.

La rândul său, Flyone a explicat anularea zborurilor către și dinspre Chișinău spunând că proprietarii de avioane restricționează zborurile către Moldova din cauza războiului din Ucraina. Un altă cauză legată de această situație este legat de echipajele de zbor, a declarat fondatorul companiei, Vladimir Cebotari, pentru TV8.

„Anumiți proprietari de aeronave și în acest an au amânat livrările de nave pentru suplinirea fotei din diverse motive, în mare parte dictate de situația actuală”, a declarat Cebotari.

Totodată, Vladimir Cebotari a dat asigurări că vor fi identificate soluții ca pasagerii să ajungă la destinațiile dorite cât mai curând, iar cei care au cursele anulate li se va achita compensații.

Sursele NM au spus că în această dimineață, mai mulți călători au așteptat 24 de ore în Aeroportul Internațional Chișinău, după ce mai multe curse operate de Compania „Flyone” au fost amânate iar ulterior anulate. Aceștia nu au primit nicio explicație din partea operatorului și stau în mijlocul aeroportului neștiind ce să facă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: