Abramovici a fost în martie la Kiev. Anume acolo ar fi avut loc tentativa de otrăvire
Full Article 2 minutes read

Abramovici a fost în martie la Kiev. Anume acolo ar fi avut loc tentativa de otrăvire

Deputatul ucrainean Mustafa Jemilev, lider al poporului tatar din Crimeea, susține că oligarhul rus Roman Abramovici s-a aflat la Kiev în data de 3 martie. Anume acolo ar fi avut loc tentativa de otrăvire a participanților la procesul de negocieri cu privire la un acord de pace între Rusia și Ucraina, scrie krym.com (Крым.Реалии).

Pe 28 martie, jurnaliștii ziarului Wall Street Journal au scris că față de Roman Abramovici și doi membri ai delegației ucrainene, inclusiv deputatul Rustem Umerov ar fi avut loc o tentativă de otrăvire cu o substanță necunoscută. Aceștia ar fi manifestat simptome precum ochi roșii, lăcrimare și exfoliere a pielii de pe față și mâini. Totul s-a întâmplat pe 3 martie, la Kiev.

Mustafa Jemilev a confirmat pentru krym.com informația și a menționat că întâlnirea a avut loc la oficiul său din Kiev. Acolo au ajuns Abramovici împreună cu consilierul său și cu Rustem Umerov. Despre vizită știa un număr foarte mic de persoane.

Despre faptul că Abramovici intenționează să vină aici nu știa practic nimeni. Totul era în secret
Mustafa Jemilev

Pe 3 martie, Abramovici împreună cu Rustem Umerov – deputat și membru al delegației de negocieri, împreună cu ajutorul său Denis, au ajuns la Kiev. Și au intrat în biroul meu din Kiev. Aproape îndată s-au simțit rău: lacrimi, disconfort, durere de cap. Am înțeles că ceva nu-i curat la mijloc și au plecat repede la Ankara. Acolo le-au spus că într-adevăr este o intoxicație chimică, însă încă se cercetează substanța. Despre faptul că Abramovici intenționa să vină aici nu știa nimeni practic. Totul a fost în secret”, a spus Jemilev.

După aceea, potrivit politicianului, serviciile speciale ucrainene au verificat biroul, au preluat probe și abia după aceasta Jemilev a putut să lucreze din nou acolo. Deputatul ucrainean presupune că s-ar fi încercat otrăvirea lui Rustem Umerov, însă nu exclude că în Rusia sunt persoane nemulțumite de poziția lui Abramovici.

Amintim că Roman Ambramovici este una dintre persoanele agreate atât de Moscova, cât și de Kiev, pentru negocierea unui acord de pace. Acesta nu este membru al delegațiilor, ci are locul de mediator.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: