„Accident de laborator”. Versiunea FBI privind originea pandemiei de Covid-19
Full Article 2 minutes read

„Accident de laborator”. Versiunea FBI privind originea pandemiei de Covid-19

Pandemia de Cornavirus a fost provocată, cel mai probabil, de „un incident” care a avut la un laborator din orașul chinez Wuhan. Declarația a fost făcută de directorul Biroului Federal de Investigații (FBI) Christopher Wray.

„FBI a evaluat de ceva timp că originile pandemiei sunt cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan”, a declarat Wray, adăugând că evaluarea s-a bazat pe cercetările efectuate de analiștii agenției, inclusiv oameni de știință, și că „activitatea noastră legată de acest lucru continuă”.

Cu toate acestea, Christopher Wray nu a explicat care sunt dovezile care au stat la baza concluziei FBI. „Nu există o mulțime de detalii pe care să le pot împărtăși și care nu sunt clasificate”, a spus el.

În același timp, directorul FBI a afirmat că China „a făcut tot posibilul ca să împiedice” eforturile de a se identifica sursa pandemiei.

Precizăm că în martie 2021, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport privind originea Coronavirusului. Versiunea identificată ca fiind „cea mai probabilă” era că oamenii au fost infectați printr-un lanț de animale purtătoare ale virusului. Versiunea conform căreia focarul inițial, din orașul Wuhan, ar fi fost cauzat de o scurgere de virus dintr-un laborator a fost evaluată de OMS ca fiind „foarte puțin probabilă”.

La jumătatea lunii februarie 2023, OMS a anunțat că a amânat a doua fază a investigației sale privind originea Coronavirusului, deoarece autoritățile chineze nu au cooperat. La mijlocul anului 2021, China declara că nu va coopera cu OMS în cea de-a doua fază a investigației, deoarece Organizația nu a respins definitiv posibilitatea unei scurgeri de virus din laborator.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: