UPDATE Un microbuz cu 17 persoane, inclusiv din Moldova, a intrat într-un TIR în România. Precizările MAEIE (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE Un microbuz cu 17 persoane, inclusiv din Moldova, a intrat într-un TIR în România. Precizările MAEIE (VIDEO)

O persoană a murit și alte 16 au fost rănite într-un accident produs în noaptea de duminică spre luni pe Autostrada Deva-Nădlac din România, informează Digi 24. În mijlocul de transport se afla și o persoană din Republica Moldova. Nu am reușit să aflăm deocamdată starea de sănătate a acesteia.

UPDATE (10:00) Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a precizat că, deocamdată, nu a fost stabilită identitatea victimelor.

„Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact permanent cu IPJ Arad, precum și cu Spitalul Județean de Urgență Arad, pentru a urmări starea victimelor și toate circumstanțele de producere a accidentului, inclusiv pentru a stabili cu exactitate, din surse oficiale, apartenența la cetățenia Republicii Moldova a unui pasager a microbuzului”, se arată în răspunsul oferit pentru NM.

Știrea inițială

Un microbuz cu 17 persoane a intrat într-un TIR parcat pe banda de urgență. Autoritățile române au activat planul roșu de intervenție. Potrivit IPJ Arad, microbuzul a intrat într-un TIR parcat pe banda de urgență, pe autostrada A1, la ieșire spre Ungaria.

În microbuzul care avea număr de Cehia se aflau 17 persoane, dintre care 16 din Ucraina și una din Republica Moldova. Printre pasageri se afla și un copil de 8 ani.

IPJ Arad informează că “din informațiile primite de la Unitatea de Primire Urgențe Arad, 13 persoane sunt rănite ușor, o persoană în stare critică și două au fost rănite grav – leziuni interne și fractură la gleznă. Astfel – până în acest moment – sunt 13 persoane rănite ușor, trei persoane rănite grav și una decedată”.

Conform ISU Arad, o femeie a fost dusă la UPU Arad în stop cardiorespirator, iar alte două persoane au prezentat traumatisme grave. Restul pasagerilor din mocrobuz nu aveau răni grave, potrivit ISU Arad.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: