Accident în Italia cu implicarea automobilului unei familii din Moldova: copilul lor de 11 ani a murit
Full Article 3 minutes read

Accident în Italia cu implicarea automobilului unei familii din Moldova: copilul lor de 11 ani a murit

Un copil din Republica Moldova, în vârstă de 11 ani, a murit urmare a unui accident rutier în Italia. Accidentul a avut loc vinerea trecută, pe 11 mai – în provincia italiană Como, în timp ce băiatul și familia lui se aflau într-o călătorie. Mașina în care erau, condusă de tatăl băiatului, a fost lovită de un alt automobil. Urmare a accidentului, ușa din spate unde era așezat copilul a fost distrusă iar băiatul a ajuns în stare gravă la spital. După 5 zile, copilul a murit, scrie rotalianul.com

Accidentul a avut loc pe autostrada A9, în apropiere de comuna Fino Mornasco, provincia italiană Como. „Accidentul s-a produs vineri dimineață, iar după aproape cinci zile de agonie, copilul a murit”, a menționat sursa.

Băiatul, împreună cu familia sa, locuia în Belgia. El călătorea împreună cu familia într-o mașină de model Mercedes, condusă de tatăl său în vârstă de 40 de ani. Mașina, potrivit sursei, a fost lovită în plin în partea laterală și băiatul a fost scos din vehicul în stare gravă.

Poliția Rutieră din Busto Arsizio a raportat că tatăl băiatului a oprit mașina pe banda de urgență după ce a găsit închisă ieșirea din comuna Fino Mornasco.

„Profitând de o modificare temporară a circulației, a încercat să întoarcă mașina pe autostradă. Prima mașină, condusă de fratele tatălui, a reușit să facă manevra fără probleme, însă Mercedesul familiei Pesterau a fost lovit lateral de o altă mașină în care se aflau un bărbat și soția sa. Impactul a fost devastator, distrugând complet ușa din spate stânga, unde era așezat copilul. Șoferul celeilalte mașini nu a putut evita coliziunea”, a menționat sursa cu referire la Poliția Rutieră.

Un elicopter de salvare l-a transportat de urgență la spitalul Papa Giovanni din Bergamo, specializat în îngrijirea copiilor. Publicația a menționat că deși medicii au făcut tot posibilul, starea băiatului a fost considerată ireversibilă încă de sâmbătă.

Luni, mama băiatului, în vârstă de 39 de ani, și sora lui, de 16 ani, au fost transferate și ele la același spital, după ce inițial au fost internate la spitalul Sant’Anna cu leziuni grave, dar fără a fi în pericol de moarte.

Se menționează că după declararea decesului, procurorul de serviciu al Parchetului din Como a autorizat prelevarea organelor băiatului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: