Accidentul de la Jumbo, soldat cu decesul Doiniței Prodan: șoferul care ar fi provocat tragedia și-a aflat sentința
Full Article 4 minutes read

Accidentul de la Jumbo, soldat cu decesul Doiniței Prodan: șoferul care ar fi provocat tragedia și-a aflat sentința

Șoferul care în iulie 2023 ar fi provocat accidentul rutier de lângă Jumbo, soldat cu decesul Doiniței Prodan, a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare. Sentința a fost pronunțată pe 29 noiembrie. Aceasta nu este definitivă și poate fi contestată. Instanța a mai dispus ca reprezentanții părții vătămate decedate să încaseze 5 milioane de lei din contul inculpatului – cu titlu de prejudiciu moral și alți peste 296 000 lei – cu titlu de prejudiciu material.  

Procuratura Generală a anunțat că pe 29 noiembrie a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în cazul accidentului rutier de pe bulevardul Decebal al capitalei soldat cu un deces și mai multe persoane rănite.

Inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă vătămări corporale grave și decesul unei persoane, precum și infracțiunea de părăsire a locului accidentului rutier, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și 10 luni, cu executare în penitenciar de tip semiînchis”, au raportat reprezentanții Procuraturii Generale.

Potrivit sursei, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului părții vătămate decedate a sumei de 5 000 000 lei cu titlu de prejudiciu moral și a sumei de 296 206,63 lei – cu titlu de prejudiciu material.

În beneficiul celorlalte părți vătămate instanța a dispus încasarea mijloacelor bănești în sumă totală de peste 1,5 milioane de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorii au amintit că accidentul rutier a avut loc pe 24 iulie 2023, aproximativ la ora 22: „Învinuitul, deplasându-se cu mijlocul de transport în mun. Chișinău, pe bd. Decebal, din direcția bd. Iuri Gagarin, având în calitate de pasageri 3 persoane, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt în autovehiculul, al cărui conducător auto era un bărbat. De la tamponare, automobilul învinuitului a fost proiectat pe banda opusă de deplasare, unde s-a ciocnit cu un al doilea autovehiculul de model „Volkswagen Polo”, la volanul căruia era o femeie, având trei pasageri, după care a fost proiectat și a tamponat al treilea autovehiculul de model „Skoda Octavia”, condus de un bărbat. În rezultatul acestui eveniment rutier, mijloacele de transport prenotate au fost deteriorate tehnic, iar conducătorul auto al autovehiculului de model „Volkswagen Polo” a decedat”.

Imediat după producerea accidentului rutier, învinuitul a părăsit locul accidentului rutier, plecând într-o direcție necunoscută, la 3 august 2023 fiind reținut”, au adăugat procurorii.

Se menționează că unul din pasagerii automobilului condus de șoferița, care a decedat, a suferit vătămări corporale grave, altul – vătămări corporale medii, iar al treilea – vătămări corporale ușoare.

Amintim că anterior învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate.

Doinița Prodan a fost una dintre victimele accidentului rutier de lângă centrul comercial Jumbo. Aceasta se afla în stare critică în secția de reanimare. Trebuia să fie operată și să treacă un curs de reabilitare în Germania. Potrivit informațiilor, airbag-ul din mașina în care se afla în momentul impactului nu s-a activat, ceea ce a dus la faptul că cutia toracică i-a fost grav afectată, iar organele i-au fost străpunse de coastele rupte. Atunci, internauții de pe rețelele de socializare s-au mobilizat pentru a colecta bani pentru intervenția chirurgicală și tratamentul femeii. Pe 6 august, soțul femeii a anunțat că Doinița Prodan a murit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: