Accidentul de lângă Aeroport: polițistul INSP a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile
Full Article 3 minutes read

Accidentul de lângă Aeroport: polițistul INSP a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Polițistul implicat în accidentul de la Aeroportul Chișinău, soldat cu două decese, va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv în izolator. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana la solicitarea acuzatorilor, care invocă necesitatea mai multor acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea unei anchete eficiente și obiective. Polițistul nu s-a prezentat în fața magistraților, dar avocatul lui susține că acesta se declară nevinovat, scrie TV8

Procurorul pe caz, Mihail Cebotari, a oferit presei detalii despre cum exact s-a produs accidentul.

„La 21 octombrie 2023, în jurul orei 12:30, conducătorul automobilului MAI în timp ce urma să traverseze bulevardul Dacia s-a ciocnit în motocicleta de model BMW care circula din direcția Lukoil spre Sîngera.  Ca rezultat al impactului  a avut loc explozia motocicletei și ca rezultat sunt două persoane decedate. La materialele cauzei penale nu deținem înregistrări video cu conținut audio care ar fi înregistrat din acel unghi și un semnal sonor. Sunt înregistrări, dar fără sunet. Din înregistrările pe care le-am văzut, era conectat semnalul luminos, dar urmează a fi stabilit în cadrul urmăririi penale dacă a fost conectat și semnalul sonor”, a declarat Cebotari.

Procurorul mai spune că urmează a fi stabilită viteza ambelor unități de transport în ziua accidentului și dacă echipajul de poliție era antrenat în vreo măsură de urgență. Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă de la 6 la 10 ani privațiune de libertate.

Victor Ciumac, avocatul polițistului învinuit,  a declarat că din discuțiile cu clientul său, în momentul impactul, echipajul avea semnalul luminos cât și semnalul sonor pornit, iar polițistul se declară nevinovat.

***

Amintim că polițiștii au anunțat, pe 21 octombrie, că o mașină de patrulare care aparține Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) s-a lovit frontal cu o motocicletă. Tragicul accident a avut loc la intersecția bulevardului Dacia din capitală cu drumul de ieșire de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău. În urma impactului, conducătorul motocicletei și pasagerul său – soț și soție – au decedat la fața locului. Polițistul care conducea mașina de patrulare a INSP a fost reținut, pentru 72 de ore „pentru ca măsurile procesuale să fie asigurate urgent și obiectiv, inclusiv pentru a exclude orice fel de interpretări în cadrul documentării”.

În aceeași zi, pe 21 octombrie, pe paginile gestionate de Poliția Republicii Moldova au fost publicate imagini video cu puternic impact emoțional, în care este surprins momentul impactului între echipajul de patrulare și motocicletă. Internauții au  pus însă la îndoială coloana sonoră folosită în video, acuzând Poliția că ar fi trucat intenționat imaginile video. Pe 23 octombrie, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a comentat video-ul publicat, declarând că imaginile au fost puse la dispoziție de administrația Aeroportului, ele fiind filmate de pe monitor cu un telefon mobil. Șeful IGP anunță că pe acest caz a fost inițiată inclusiv o anchetă de serviciu, care va stabili autenticitatea coloanei sonore folosită în video distribuit pe paginile oficiale ale Poliției Republicii Moldova. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: