„Acest lucru confirmă faptul că guvernul trebuie să demisioneze”. Maia Sandu despre protestul fermierilor
Full Article 3 minutes read

„Acest lucru confirmă faptul că guvernul trebuie să demisioneze”. Maia Sandu despre protestul fermierilor

Noul președinte, Maia Sandu, crede că guvernul lui Ion Chicu este de vină în problemele fermierilor. Potrivit Maiei Sandu, „singura modalitate de a face voința oamenilor” este demiterea guvernului și anunțarea alegerilor parlamentare anticipate. De asemenea, Sandu a condamnat comportamentul agresiv al poliției față de protestatarii agricoli din 16 decembrie la clădirea parlamentului.

După cum a remarcat Sandu pe Facebook, cerințele fermierilor trebuie îndeplinite. În același timp, ea a acuzat guvernul că nu a dat o mână de ajutor producătorilor agricoli în timpul crizei. Din această cauză, potrivit Maiei Sandu, guvernul ar trebui să demisioneze.

„Furia fermierilor este de înțeles, mai ales că guvernul nu a făcut nimic pentru a-i ajuta în timpul crizei. Fermierii au cerințe și incapacitatea guvernului de a asculta și sprijini cetățenii, confirmă necesitatea ca actualul guvern să demisioneze. Guvernul Chicu a primit astăzi un vot de neîncredere. Sperăm că parlamentul îl va aproba pentru a deschide calea alegerilor anticipate. Demisia guvernului și alegerile anticipate sunt singura modalitate de a restabili voința oamenilor ”, a spus Sandu.

Sandu și-a exprimat regretul că și puterea oamenior legii a fost folosită împotriva fermierilor protestatari.

„Sunt încrezută că fermierii merită să fie tratați cu respect. Cer poliției să manifeste calm și respect față de participanții la orice protest ”, a scris Sandu.

Amintim că pe 16 decembrie, în fața parlamentului s-a desfășurat un protest organizat de un grup de agricultori. Nemulțumiți din cauza mărimii ajutoarelor oferite de guvern în acest an și de inițiativa executivului de a majora TVA-ul de la 8 la 12%, aceștia au venit cu tractoarele în fața legislativului. Unii dintre ei au urcat cu mijloacele de transport chiar pe scările din fața clădirii. Zona a fost împânzită de polițiști, care au format un cordon. Între protestatari și oamenii legii s-au produs îmbrînceli, iar forțele de ordine au utilizat gaz lacrimogen.

Ulterior, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că mai mulți polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a declarat că în spatele „revoluției tractoarelor” ar fi interese străine. După cum a declarat serviciul de presă al PSRM pentru NM, nu fermierii obișnuiți participă la protest, ci producătorii agricoli bogați, cu ajutorul cărora Sandu încearcă să demită guvernul condus de Ion Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: