„Activismul meu politic îi deranjează”. Reacția lui Cavcaliuc la demersul privind aducerea sa forțată în fața procurorilor
Full Article 2 minutes read

„Activismul meu politic îi deranjează”. Reacția lui Cavcaliuc la demersul privind aducerea sa forțată în fața procurorilor

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a venit cu o reacție la demersul Procuraturii Sângerei expediat Comisiei Electorale Centrale (CEC), cu solicitarea de a permite aducerea sa forțată în fața procurorilor. Gheorghe Cavcaliuc este de părere că se urmărește scoaterea sa din cursa electorală și a precizat că va veni la audieri doar după 11 iulie.

„Procurorii încalcă legea și fac jocul corupților care se tem de inchisoare. Demersul procuraturii la CEC e o confirmare că se urmărește scoaterea mea din cursa electorală cu orice preț. Prin acest demers ei au confirmat și ceea ce au încercat să țină în taină – ședința secretă, la care puneau la cale cum să îmi închidă gura. Iată o dovadă absolută că activismul meu politic îi deranjează pe cei care astăzi mai trag sforile. Lor le este frică, pe bună dreptate, că deja după 11 iulie vor înfunda pușcăria pentru toate fărădelegile comise”, a declarat Cavcaliuc.

Totodată, liderul PACE a transmis un mesaj pentru oponenții săi: „Văd că vă este frică. Dar să știți că mai am foarte multe de spus. Cetățenii vor vedea adevărata voastră față, nu veți mai reuși să ascundeți ”afacerile” voastre pe seama statului și a cetățenilor și veți da socoteală pentru fiecare leu primit sub formă de mită sau furat de la oameni și de la stat. Vin cu un îndemn și pentru procurori, care sunt folosiți acum pentru a mă intimida și a exercita presiuni asupra mea. Nu vă lăsați folosiți în ilegalități. Nu îndepliniți ordinele criminale”, a mai spus Cavcaliuc și a menționat că echipa sa califică situația creată drept „un joc politic”.

Cavcaliuc a mai spus că va veni la audieri numai după 11 iulie.

***

Amintim că Procuratura raionului Sângerei a solicitat Comisiei Electorale Centrale să permită aducerea forțată a lui Gheorghe Cavcaliuc în fața procurorilor. Este vorba despre dosarul în care este vizat Gheorghe Cavcaliuc în urma incidentului în care vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant.

Liderul PACE a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare în dosarul „verde de briliant”: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: