(UPDATE) Organizația „Garda Tânără“, reacție după reținerea unui presupus membru: organizația noastră nu are nicio legătură
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Organizația „Garda Tânără“, reacție după reținerea unui presupus membru: organizația noastră nu are nicio legătură

UPDATE: „Garda Tânără”, a venit cu o reacție și afirmă că persoana reținută nu este membru al organizației și că aceasta nu are nicio legătură cu acțiunile sale. Diploma prezentată în imagini, care pare să fie asociată cu organizația, a fost emisă tuturor participanților unui forum deschis organizat de „Garda Tânără”.

„Garda Tânără” condamnă ferm acțiunile persoanei reținute și subliniază că astfel de fapte trebuie sancționate cu toată severitatea legii. Organizația promovează un stil de viață sănătos și proiecte de importanță națională, precum ecologizarea și donarea de sânge, și se opune cu vehemență consumului și traficului de droguri.

Știrea inițială:

Un membru al unei organizații de tineret a fost reținut în Chișinău pentru trafic de droguri, alături de mai mulți complici. Potrivit surselor NM, este vorba despre Alexandru Locoman, activist al blocului „Victorie”, controlat de Ilan Șor.

Grupul, format din trei bărbați cu vârste între 30 și 55 de ani și o femeie de 23 de ani, toți originari din capitală, a fost monitorizat timp de două luni de ofițerii de investigație. În urma documentării, au fost obținute probe concludente cu privire la implicarea acestora în activități ilegale.

La 21 octombrie 2024, doi dintre suspecți au fost reținuți în timp ce transportau o cantitate mare de marijuana pentru a fi distribuită consumatorilor. În urma perchezițiilor la domiciliile acestora, polițiștii au confiscat 140 de grame de masă vegetală asemănătoare marijuanei, 36 de grame de praf alb, posibil cocaină, un pistol de calibru 9 mm, cântare electronice, râșnițe metalice pentru fărâmițarea drogurilor și diverse materiale pentru ambalare.

De asemenea, au fost găsite sume considerabile de bani – 15 800 de euro, 3 800 de dolari și 3 000 de lei – suspectate a proveni din activitățile ilegale.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este estimată la aproximativ 175 000 de lei. În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, săvârșită de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari”.

Suspecții riscă pedepse cu închisoarea între 7 și 15 ani, conform legislației în vigoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: