UPDATE Teatrele, cinematografele și sălile de concert vor activa la capacitate de 50% în mun. Chișinău și Bălți
Full Article 2 minutes read

UPDATE Teatrele, cinematografele și sălile de concert vor activa la capacitate de 50% în mun. Chișinău și Bălți

Teatrele, cinematografele și sălile de concert vor activa la capacitate de 50%, iar întrunirile științifice, conferințele, seminarele și alte evenimente similare vor fi organizate cu participarea a cel mult 150 de persoane în spații interioare sau 200 de persoane în spații exterioare, cu obligația ca toți participanții să prezinte certificatul COVID-19. Măsura a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) și este valabilă pentru localitățile în care a fost declarat prag roșu de alertă epidemiologică, inclusiv muncipiile Chișinău și Bălți.

Într-o conferință de presă, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a precizat că în localitățile în care a fost instituit cod roșu de alertă Covid-19, cum sunt municipiile Chișinău și Bălți, se recomandă munca la distanță și studiul studenților în regim online.

Pragul de alertă roșie se institue în cazul în care se înregistrează incidența de 250 de cazuri sau mai mult la 100.000 de populație pentru 7 zile cumulativ.

Certificat Covid-19 înseamnă sau certificat de vaccinare sau un certificat care să confirme că pacientul a trecut prin boală în ultimele șase luni sau un certificat negativ la Covid-19, nu mai vechi de 72 de ore sau certificat despre prezența anticorpilor în ultimele 90 de zile.

*Erată În varianta inițială a știrii am indicat că activitatea teatrelor, a cinematografelor și a sălilor de concert în localitățile cu prag de alertă roșu va fi sistată, întrucât această informație a fost publicată pe pagina Guvernului. A doua zi, pe 23 septembrie, informația a fost înlocuită. Ne cerem scuze pentru dezinformare.

În prezent, în Republica Moldova sunt 366 de localități în prag de alertă verde, 156 – galbenă, 311 – portocalie și 168 – roșie. Sub cod roșu sunt inclusiv municipiile Bălți și Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: