Adil Osmanov, primele declarații de la Paris: în ajunul competiției avea febră aproape 39, iar în timpul încălzirii se simțea rău VIDEO
Full Article 3 minutes read

Adil Osmanov, primele declarații de la Paris: în ajunul competiției avea febră aproape 39, iar în timpul încălzirii se simțea rău VIDEO

Judocanul Adil Osmanov a spus că medalia de bronz, obținută la Paris, nu a fost o surpriză pentru el, deși în ajunul competiției avea febră aproape 39 iar în timpul încălzirii se simțea rău. În plus, înainte de a ajunge la Paris, sportivul a fost anunțat de medic că necesită o intervenție chirurgicală la umăr. L-a motivat să obțină medalia inclusiv performanța judocanului Denis Vieru care, cu o zi înainte, a câștigat bronzul. Osmanov a spus că dedică medalia tatălui său, care nu mai este în viață și care „visa ca unul din copiii lui să ajungă la olimpiadă”. 

Adil Osmanov a spus, în timpul unor declarații pentru Comitetul național olimpic și sportiv, că medalia obținută la Paris nu a fost o surpriză pentru el. „Eu am lucrat mult pentru ea”, a menționat sportivul.

Potrivit Comitetului, cu o zi înainte de competiție, Osmanov avea febră aproape 39. Întrebat cum a reușit să participe în cinci lupte, el a răspuns: „Da, a fost foarte greu. Și în timpul încălzirii mă simțeam rău, dar am mai avut așa stare – și atunci am obținut o medalie”.

Comitetul olimpic și sportiv a adăugat că, înainte de a veni la Paris, Osmanov a efectuat un RMN la umăr iar medicul i-a spus că după Jocurile Olimpice trebuie să-i facă o operație. Întrebat, din nou, cum a reușit performanța, sportivul a răspuns: „Nu am avut opțiuni, să dau înapoi”.

Osmanov a adăugat că l-a motivat inclusiv medalia de bronz obținută de Denis Vieru.

Judocanul a mai spus că dedică medalia tatălui său. „Dedic această medalie tatălui meu. El nu a putut trăi până la acest moment dar visa să ajungă el însuși la Jocurile Olimpice. Nu a reușit din cauza imposibilității financiare. El visa ca unul din copiii lui să ajungă la olimpiadă și să obțină o medalie”, a comunicat sportivul.

Pe 29 iulie, judocanul Adil Osmanov în vârstă de 24 de ani a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul l-a învins în finala mică a categoriei de greutate de până la 73 kg pe italianul Manuel Lombardo, campion european în 2021 și dublu vicecampion mondial. Detalii AICI. Aceasta este a doua medalie obținută de lotul Moldovei la Olimpiada de Vară. Prima medalie, de bronz, a ajuns la judocanul Denis Vieru care a evoluat în categoria de greutate de până la 66 kg. Detalii AICI.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie-11 august. La competiție participă sportivi din 206 țări. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi, care vor concura în cadrul a 10 probe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: