Administrația lui Zelenski a comentat informațiile despre vizita Maiei Sandu la Kiev 
Full Article 2 minutes read

Administrația lui Zelenski a comentat informațiile despre vizita Maiei Sandu la Kiev 

După ce presa din Ucraina a scris că Maia Sandu a discutat cu omologul ei ucrainean despre o posibilă vizită la Kiev, administrația președintelui Ucrainei a comentat pentru NM informația. „Chiar dacă această vizită este posibilă, nimeni nu o va anunța în prealabil”, a spus secretarul de presă al biroului prezidențial. 

Serviciul de presă al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski nu a putut confirma pentru NM dacă Zelenski și Sandu în discuția lor la telefon au vorbit despre posibila vizită a președintelui Republicii Moldova la Kiev.

Secretarul de presă Serghei Nikiforov a spus că, chiar dacă această vizită este posibilă, nimeni nu o va anunța în prealabil din motive de securitate.

Amintim că președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o discuție la telefon, pe 22 iunie, cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Chiar dacă cei doi, pe rețelele de socializare au spus că dialogul a fost despre reuniunea Consiliului European din 23 și 24 iunie, presa ucraineană a scris că se pregătește o vizită a președintelui Republicii Moldova la Kiev.

NM a solicitat un comentariu în acest sens de la purtătoarea de cuvânt a Președinției Sorina Ștefârță. Până la acest moment nu am primit un răspuns.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, Maia Sandu declara că a discutat ultima oară cu omologul său Vladimir Zelenski „acum câteva săptămâni” și este gata să meargă într-o vizită oficială la Kiev, în condițiile în care prezența ei acolo ar fi utilă pentru țara vecină, implicată în război.

În același timp, șefa statului a dat de înțeles că Ucraina este justificată să ceară mai mult ajutor. La observația unui jurnalist că ucrainenii ar avea anumite supărări față de Chișinău, Maia Sandu a răspuns că fiecare țară ajută cu ce poate. „Ei sunt într-o situație dramatică. Și ei sunt îndreptățiți să ceară mai mult de la toți. Pentru că e nevoie să se oprească acest război. Toată lumea trebuie să facă tot ce se poate ca să fie oprit. Repet: noi, fiind în această situație, facem ce putem din perspectiva noastră. Sunt țări care pot face mai mult, de exemplu pe plan militar. Noi am ajutat și o vom face în continuare pe partea refugiaților”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: