Adunarea generală a judecătorilor din septembrie, investigată de Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Adunarea generală a judecătorilor din septembrie, investigată de Procuratura Anticorupție

Procuratura Anticorupție efectuează investigații în cadrul unui proces penal pe faptul circumstanțelor desfășurării Adunării Generale a Judecătorilor din luna septembrie, în cadrul căreia a fost demisă actuala componență a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Informația a fost confirmată pentru NM de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

„Învestigația se desfășoară în baza art. 274 al Codului de Procedură Penală privind subiectul invocat. Termenul procesului penal este pina la 20.12.2019”, a precizat purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale.

Amintim că membrii Consiliului Superior al Magistraturii au fost revocați din funcție la 27 septembrie de către Adunarea generală extraordinară a judecătorilor, organizată la inițiativa a 87 de magistrați, în urma unei hotărâri emise de Curtea de Apel Chișinău.

Membrii CSM nu recunosc însă deciziile luate la Adunarea generală a judecătorilor. În această perioadă, membrii CSM s-au întrunit în continuare în ședință, adoptând mai multe hotărâri, care însă ulterior au fost contestate în instanță pentru că CSM-ul nu ar fi funcțional.

Săptămâna trecută, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a făcut un apel către instituțiile din Republica Moldova să conclucreze pentru a asigura independența și integritatea sistemului judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: