Aeroportul Chișinău să fie inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. PAS a înregistrat un amendament
Full Article 3 minutes read

Aeroportul Chișinău să fie inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. PAS a înregistrat un amendament

Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a anunțat despre înregistrarea unui amendament prin care Aeroportul Chișinău să fie inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Parlamentarul a spus că va propune adoptarea amendamentului în ședința plenară care urmează să aibă loc joi. Potrivit deputatului, modificarea va permite Agenției Proprietăți Publice (APP) să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la Aeroport, totodată „va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului”. 

Președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Radu Marian a anunțat, pe 14 mai, că a înregistrat un amendament prin care Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” va fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate.

Această modificare va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente. De asemenea, modificarea va permite Agenției Proprietăți Publice să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la Aeroport și a aplica condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii serioase. De exemplu, să extindă și termenul de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani. Pentru a face acest lucru, e nevoie de o modificare a legii în Parlament, și anume a include Aeroportul în lista a bunurilor statului nepasibile pentru privatizare. Gruparea criminală șor încă controlează anumite spații comerciale la Aeroport și trebuie alungată de acolo. Vom crea condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a menționat deputatul partidului de guvernare.

Marian a mai spus că va propune adoptarea acestui amendament în ședința plenară care urmează să aibă loc joi.

Amintim, pe 3 mai 2024, APP a declarat că licitația de la Aeroportul Chișinău, cu privire la închirierea spațiilor comerciale, va fi relansată cu noi condiții de participare. Ar urma ca licitația să fie divizată în două loturi – un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante). Totodată, termenul de transmitere în chirie să fie extins, de la 3 – la 5 ani. Înainte de aceasta, APP declara că va fi propus Parlamentului ajustarea legii „pentru a include Aeroportul Internațional Chișinău în lista bunurilor interzise de privatizare. Următoarea licitație, menționa Agenția, va fi inițiată „din momentul modificării legislației”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: