Afacere cu teste COVID-19 în Mallorca. Un medic de familie „vindea” rezultate negative cu €80
Full Article 1 minutes read

Afacere cu teste COVID-19 în Mallorca. Un medic de familie „vindea” rezultate negative cu €80

Un medic de familie din Mallorca elibera certificate cu rezultate negative pentru COVID-19, fără a testa pacienții. În schimbul acestui serviciu, persoanele achitau câte 80 de euro, scrie portalul Focus.

Centrele de testare la CVID-19 din Mallorca sunt suprasolicitate, întrucât persoanele care și-au petrecut vacanța pe insula spaniolă, la plecare, trebuie să prezinte un rezultat negativ. Cei care sunt testați pozitiv sunt obligați să se izoleze în așa numitele „hoteluri pentru carantină”.

Un medic de familie de pe insulă a decis să profite de situație: fără să testeze pacienții, le „vindea” certificate cu rezultate negative. Pentru un document, acesta primea 80 de euro.

Unul dintre pacienți s-a dovedit un jurnalist care realiza o investigație cu camera ascunsă. Medicul a refuzat să comenteze situația.

În pofida avertizărilor și îndemnelor autorităților de a se abține de la călătorii și restricțiile impuse, mii de turiști au ajuns în Mallorca cu ocazia vacanței pascale. Potrivit estimărilor, pe 27 martie 2021, pe insulă au aterizat 60 de avioane din Germania.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: