Agenția pentru Protecția Consumatorilor dă alarma: Unii agenți economici ar fi majorat nejustificat prețurile la anumite produse
Full Article 1 minutes read

Agenția pentru Protecția Consumatorilor dă alarma: Unii agenți economici ar fi majorat nejustificat prețurile la anumite produse

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) solicită Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să efectueze controale inopinate în cazul agenților economici asupra cărora există bănuieli că au majorat prețurile la anumite produse. 

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, 18 martie, APCSP  menționează că a făcut această solicitare în urma unui număr mare de sesizări din partea consumatorilor. Aceștia susțin că au crescut prețurile anumitor produse vândute de unitățile comerciale cu amănuntul și electronic a produselor alimentare șia produselor farmaceutice.

În context, Violina Varta, directorul adjunct al Agenției pentruProtecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a solicitat emiterea unor dispoziţii privind aplicarea măsurilor de protecţie a intereselor economice ale populaţiei, în această perioadă.

Amintim că, pe 16 martie, președintele Igor Dodon le-a cerut oamenilor de afaceri să nu majoreze prețurile la medicamente, produse alimentare și lucruri de primă necesitate: „Ar fi acțiuni cinice și criminale. Nu vom permite ca acest lucru să se întâmple și putem ajunge la impunerea unor măsuri extrem de dure pentru cei care profită de suferința oamenilor”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: