Agenția Servicii Publice a precizat în ce departament lucrau angajații vizați în dosarul terenurilor preluate ilegal
Full Article 2 minutes read

Agenția Servicii Publice a precizat în ce departament lucrau angajații vizați în dosarul terenurilor preluate ilegal

Conducerea Agenției Servicii Publice (ASP) a publicat o declarație în contextul acțiunilor de urmărire penală efectuate, pe 14 decembrie, în cadrul unui dosar penal ce vizează preluarea ilegală a terenurilor, proprietate a municipiului Chișinău. Conducerea instituției și-a exprimat speranța că dosarul va avea o finalitate în instanță de judecată. 

ASP a precizat că în dosar sunt vizați și angajați ai departamentului Cadastru.

„Agenția Servicii Publice anunță că este în comunicare activă cu organele de drept și acordă tot suportul necesar în vederea stabilirii persoanelor vinovate și a elucidării depline a cazurilor documentate. Agenția Servicii Publice își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupție cu implicarea angajaților instituției, să ajungă în instanțele de judecată”, se arată în declarație.

Amintim că oamenii legii au inițiat, pe 14 decembrie, percheziții la sediul Agenției Servicii Publice.

Perchezițiile au avut loc într-un dosar privind obținerea ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei mun. Chișinău. Aceasta a fost deconspirată de Procuratura Anticorupție, Centrul Naţional Anticorupţie și Inspectoratul național de investigații. Șapte persoane ar fi implicate.

Potrivit materialelor cauzei, schema funcționa în felul următor: un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile. La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei municipiul Chișinău.

Primăria Chișinău a precizat într-un comunicat de presă că angajații instituției nu sunt implicați în dosar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: