Agenții economici scapă de „show-urile cu mascați”. Ce planuri are procurorul general
Full Article 2 minutes read

Agenții economici scapă de „show-urile cu mascați”. Ce planuri are procurorul general

Procuratura Generală va avea o conducere nouă, iar agenții economici vor scăpa de „show-urile cu mascați”. Sunt primele inițiative pe care le anunță noul procuror general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo. Acesta a apărut astăzi, 29 noiembrie, cadrul unei conferințe de presă, alături de șeful statului, Igor Dodon, după ce președintele l-a prezentat funcționarilor din cadrul instituției. 

„Săptămâna viitoare eu voi propune o echipă nouă la conducerea procuraturii. La prima etapă, vom analiza și studia situația din procuratură. Vreau să fac primul meu mesaj: începând de săptămâna viitoare, procuratura nu va interveni în activitatea agenților economici, asta înseamnă că nu vor mai fi „show-uri cu mascați”, rețineri și arestări ilegale, abuzive, asta înseamnă că toate dosarele oamenilor care lucrează în sectorul real al economiei vor fi bazate numai pe materialele obținute de la Inspectoratul Fiscal”, a declarat procurorul general, Alexandru Stoianoglo.

Acesta a precizat că mesajul vizează toate organele de urmărire penală din țară. „Nu mai putem ține toată țara în frică. Este un mesaj pentru oamenii de afaceri”, a precizat Stoianoglo.

Igor Dodon a susținut inițiativa noului procuror general. „Până acum, venea cineva și scria o plângere la PCCOCS sau PG și din considerente nu tot timpul legale, se făceau „maski show”. Se intrau la agenții econmici, îi arestau. Fosta guvernare (făcea asta) până în iunie anul curent. Unii oameni erau arestați și impuși să scrie businessul pe reprezentanții PD-ului. Știm astfel de cazuri”.

Amintim că astăzi, 29 noiembrie, candidatura lui Alexandru Stoianoglo la funcția de procuror general al Republicii Moldova a fost aprobată de președintele Igor Dodon.

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: