Agricultorii care au cultivat floarea-soarelui vor primi motorină gratuit. Bolea: Îi protejăm de la insolvabilitate
Full Article 50 second read

Agricultorii care au cultivat floarea-soarelui vor primi motorină gratuit. Bolea: Îi protejăm de la insolvabilitate

Fermierii care au cultivat floarea-soarelui pe parcursul anului 2022 și au fost afectați de secetă vor fi eligibili pentru a primi ajutor extern, sub formă de motorină. Cabinetul de miniștri a extins pe 13 septembrie lista beneficiarilor prin modificarea Regulamentului privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern, destinat sprijinului agricultorilor afectați de seceta din anul 2022.

„În vederea asigurării protecției de la insolvabilitate a fermierilor și aprovizionării alimentare a consumatorilor Republicii Moldova, devine necesar ca și producătorii de floarea-soarelui să poată accesa acest ajutor”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea, citat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Conform datelor colectate de către subdiviziunile responsabile de domeniul agricol al autorităților publice locale, circa 165 mii ha au fost însămânțate cu floarea-soarelui.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: