Air New Zealand, desemnată cea mai sigură companie aeriană. Care companii se mai regăsesc în top?
Full Article 2 minutes read

Air New Zealand, desemnată cea mai sigură companie aeriană. Care companii se mai regăsesc în top?

Portalul AirlineRatings.com a publicat un top al celor mai sigure companii aeriene din lume. Clasamentul a luat în considerare transportatori de pe tot globul, măsurând factori precum numărul de accidente și incidente grave, vârsta aeronavelor, precum și procoalele Covid și inovația operațională.

Compania aeriană Air New Zealand din Noua Zeelandă se situează în capul listei „datorită numărului scăzut de incidente, inovațiilor de pilotaj, pregătirii piloților și vârstei foarte scăzute a flotei”, potrivit Geoffrey Thomas, redactor-șef al site-ului cu sediul în Australia, notează CNN.

Etihad Airways s-a clasat pe locul doi, în timp ce Qatar Airways s-a clasat pe locul al treilea, Singapore Airlines și TAP Portugal obținând locurile al patrulea, respectiv al cincilea.

„Ultimii doi ani au fost extrem de dificili pentru companiile aeriene, cu Covid-19 care a redus călătoriile.”, a explicat Thomas. „Air New Zealand este lider acum”, a completat Geoffrey Thomas.

Compania Air New Zealand a primit, de asemenea, laude pentru că a fost lider mondial în ceea ce privește progresele în domeniul siguranței operaționale, în ultimele patru decenii. Diversele sale inițiative includ faptul că a devenit recent una dintre primele companii aeriene din lume care a testat utilizarea tehnologiei Assaia Apron AI,  pentru a-și îmbunătăți timpul de rotație a aeronavelor.

„Air New Zealand a excelat la siguranță, fără să piardă niciodată din vedere cel mai mic detaliu, în timp ce se îngrijește de echipajele sale de zbor care au lucrat sub un stres semnificativ”, a spus Thomas pentru CNN Travel.

AirlineRatings.com a dezvăluit, de asemenea, o listă cu cele mai sigure companii aeriene cu buget redus: ​​Allegiant Air, easyJet, Frontier Airlines, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet Air, Volaris, Westjet și Wizz Air.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: