Al doilea trofeu din acest sezon: Petrocub Hîncești a câștigat și Cupa Moldovei la fotbal. Cine a marcat golurile
Full Article 3 minutes read

Al doilea trofeu din acest sezon: Petrocub Hîncești a câștigat și Cupa Moldovei la fotbal. Cine a marcat golurile

Petrocub Hîncești a câștigat și Cupa Moldovei la fotbal, după 3-1 cu Zimbru în marea finală de la Chișinău. Hânceștenii au reușit pentru prima dată în istorie eventul: cupa și campionatul.

Pe 25 mai, pe stadionul Zimbru din Chișinău, Petrocub Hânceşti şi Zimbru Chişinău s-au întâlnit în cea de-a 33-a finală a Cupei Moldovei Moldtelecom. Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, pe stadion au fost 7 542 de spectatori.

Petrocub a învins-o pe Zimbru Chișinău, cu scorul 3-1. Pentru echipa Petrocub Hîncești au marcat: Teodor Lungu (58), Ion Jardan (77) și Mihail Lupan (79). Pentru Zimbru Chişinău a marcat Emmanuel Alaribe (6).

Începând cu anul 2015 și până pe 25 mai, Petrocub şi Zimbru s-au întâlnit în 32 de meciuri directe în campionat. Petrocubul a obținut 16 victorii, Zimbru – 7, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Hâncești: 47-28. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în 3 meciuri din Cupa Moldovei. Într-o partida din faza optimilor de finală ale ediţiei 2015/2016, Zimbru a trecut de Petrocub cu scorul de 3-0. Partida s-a disputat într-o singură manşă. Patru ani mai târziu, în sferturile de finală, deja „petroliştii” au avut câştig de cauză. Sub comanda lui Lilian Popescu, hânceştenii s-au impus la general cu scorul de 5-2.

Zimbru a jucat pentru a 10-a oară în finala Cupei Moldovei. „Galben-verzii” au cucerit trofeul de 6 ori, iar în alte 3 partide au părăsit terenul învinşi. Ultima dată, Zimbru a cedat în finala Cupei Moldovei în fața formaţiei Milsami Orhei, scor 0-2 în ediția 2017/2018. Petrocub este la doua finală de Cupă după cea din ediţia 2019/2020. Singura dată când a mai ajuns în ultimul act al competiției, formația din Hâncești și-a adjudecat trofeul în seria loviturilor de departajare, 5-3, cu Sfîntul Gheorghe Suruceni, după 0-0 în timpul regulamentar şi cel suplimentar.

Istoria echipei Petrocub a început oficial pe 27 noiembrie 1999, în comuna Sărata Galbenă, raionul Hânceşti. Petrocub a câștigat în 2024 primul titlu de campioană națională, după un meci cu Zimbru, scor 4-1. Au marcat: Alex-Mihai Misarăș (22-autogol), Nicky Cleșcenco (52, 60), Dumitru Demian (80) / Emmanuel Alaribe (54).

Până în prezent Cupa Moldovei Moldtelecom au câștigat-o Bugeac Comrat (1), Tiligul Tiraspol (3), Constructorul-93 Chișinău (2), Zimbru Chișinău (6), Sheriff Tiraspol (12), Nistru Otaci (1), Iskra-Stal Râbnița (1), Milsami Orhei (2), FC Tiraspol (1), Zaria Bălți (1), Petrocub Hîncești (1) și Sfîntul Gheorghe Suruceni (1).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: